12 maart Djembe workshops met Ponda O’Bryan in Venlo

Zondag 12 maart komt Ponda O’Bryan djembe workshops verzorgen bij Djembé-dans in Venlo.
Ponda is een geweldige djembe docent die met heel veel plezier, passie, kennis en geduld lesgeeft.
In zijn workshop leer je een compleet ritme spelen. Je leert het ritme op Sangban, Doundounba, Kenkeni, Djembe begeleiding en bijpassende solo frases. Heel leerzaam en ontzettend leuk om te doen!

Ponda geeft deze dag 2 workshops:

11.00 – 13.30 uur halfgevorderde djembe spelers
14.00 – 16.30 uur gevorderde djembe spelers

Locatie van de workshops is gemeenschapshuis Ut Tref, Hendrikxstraat 17 in Venlo. De studio van Djembé-dans bevindt zich op de eerste verdieping van ‘Ut Tref’.
Voor meer informatie en opgave voor de workshops: info@djembe-dans.nl of bel 06-30928414

Ponda  O’Bryan werd als tiener geïnitieerd in de traditionele Wintiritmes van Suriname.Hij ontwikkelde zich als allround-percussionist en studeerde Latin-percussion bij Raoul Burnet, Steve Boston en aan het Rotterdams conservatorium.

In 1980 begon hij met zijn djembestudie bij djembemeester Fode Youla uit Guinee.
Ponda speelde in “Afrika djole” het eerste West-Afrikaanse djembe-ensemble in Europa.
Hij heeft tientallen reizen naar Guinee en Mali gemaakt waar hij bij verschillende djembe grootmeesters de diverse stijlen bestudeerde. Bij Famoudou Konaté (Hamana), bij Fadouba Oulare (Sankaran/Kouranko) bij Sega Sidibe (Wassolon/Mali).
Nog steeds gaat hij elk jaar weer terug om te spelen bij traditionele feesten en ceremonies.
In West-Afrika is Ponda een gerespecteerde “djembefola”.
Vanaf 1985 ontwikkelde hij zijn eigen lesmethodiek. Hij heeft als geen ander het vermogen de traditionele West-Afrikaanse muziek in een voor ons begrijpelijke methode om te zetten.
Hij staat te boek als autoriteit op het gebied van de Malinkestijl en is een zeer goede en trendsettende  docent met een schat aan informatie op het gebied van muziek en traditie.

Veel spelers en docenten hebben bij Ponda gestudeerd en maken nu zelf ook gebruik van zijn lesmethodiek.Hij is een van de weinige leraren buiten Afrika die nog op traditioneel ambachtelijke wijze jongeren opleidt tot “djembe fola”.

Reacties zijn gesloten.