26 augustus workshopdag bij Djembé-dans in Venlo

Djembe en dansschool Djembé-dans en djembe school Doun-Doun organiseren samen nogmaals een inspirerende workshop dag bij Djembé-dans in Venlo op zondag 26 augustus.

Djembe workshop halfgevorderd 

11.00 – 14.00 uur

Djembe workshop gevorderd De nadruk ligt op dansbegeleiding spelen.

15.00 – 18.00 uur

 

 

Djembe workshop halfgevorderden

In deze workshop leer je een compleet muziekstuk spelen. We gaan werken aan het ritme Kassa. Je leert alle basispartijen, zowel op djembe als doun-douns. Daarna gaan we werken aan djembe solo’s, variaties op de doun-doun patronen en échauffement op de doun-douns. Als laatste onderdeel van de workshop gaan we werken aan ‘dansbegeleiding’. Dansbegeleiding is een vak apart, omdat je als muzikant ‘in dienst van de dans staat’. Als muzikant volg je de danser.

 

Djembe workshop gevorderden

Deze workshop is bedoeld voor de meer ervaren speler en staat geheel in het teken van dansbegeleiding. Dansbegeleiding is een vak apart en er worden andere eisen aan de muzikant gesteld dan bij puur alleen muzikaal spel. We werken aan het ritme Sofa. Een ritme met een energieke dans. Die energie verlangt de danser ook van de muzikant. Een danser danst wat hij hoort!!! Deze workshop werken we aan snelheid, variaties en échauffement bij de doun-douns en djembe, reageren op de danser, spelen wat de danser danst. Je leert om bewegingen van de danser te accentueren met solofrases. En we werken aan dynamiek in de muziek. Als de danser fel en energiek danst, is de muziek dat ook, danst de danser een rustig pasje, is de muziek dat ook.

 

De docenten

Beide djembe workshops worden verzorgd door 2 docenten: Pat Gayet van djembeschool Doun-Doun uit Boxmeer en Janine Wiehager van Djembé-dans uit Venlo. Samen zullen zij de ritmes met jullie opzetten en uitwerken.

Pat Gayet

Pat wordt door leerlingen en Grootmeesters geprezen om zijn enorme kennis van de West-Afrikaanse percussie muziek en hun achtergrond. Hij geeft op gedegen, professionele wijze onderricht en weet als geen ander de muziek over te dragen op een begrijpelijke, leuke manier. Hij is gedreven en gepassioneerd. Pat weet zijn enthousiasme voor deze muziek dan ook feilloos over te brengen wat dan ook snel tot een meeslepend muzikaal eindresultaat leidt.

Janine Wiehager

Al meer dan 25 jaar voedt Janine haar liefde voor West-Afrikaanse dans en muziek. Ze is een zeer gedreven, enthousiaste en gepassioneerde danseres, muzikant en docente. Als blanke danseres en vrouw op de djembe, behoort ze tot de absolute top van Nederland. Omdat Janine ook op een hoog niveau muzikant is, kent zij feilloos de interactie tussen muziek en dans. Ze maakt eigen choreografieën en bijbehorende muziekarrangementen en breaks. Ook is Janine  artistiek leider, djembe en dans solist bij zang, dans en percussiegroep IDON!  Laat je inspireren door deze enthousiaste, kundige en geduldige lerares!

 

Workshop djembe halfgevorderd niveau

11.00 – 14.00 uur                       € 30,-

 

Djembe workshop gevorderd niveau

15.00 – 18.00 uur                       € 35,-

De nadruk ligt op het spelen van dansbegeleiding.

 

 

Aanmelden bij:

Janine Wiehager

www.djembe-dans.nl

info@djembe-dans.nl

Tel: 077-3541463

Of bij:

Anita Gayet

www.doun-doun.nl

info@doun-doun.nl

0485-572359

Contante betaling voor aanvang van de workshop op 26 augustus

 

Locatie:

Djembe-dans Venlo

Beckersweg 79

5915 PB  Venlo

Deze locatie ligt buiten de stad. Gratis parkeren. Neem gerust famillie of vrienden mee, Djembé-dans ligt nabij een mooi natuurgebied en een zweefvliegveld is op loopafstand. Er zijn een hapje en een drankje te verkrijgen tegen aantrekkelijke prijzen, die je op het gezellige terras kunt nuttigen.

 

Reacties zijn gesloten.