Over ons

Welkom bij Djembé-dans, school voor  West Afrikaanse djembe muziek en dans.
Ervaar de energie, het vuur en de vrolijkheid van Afrikaanse djembe muziek. Geef je over aan het ritme. Kom los op de klanken van dit puur natuurlijke, Afrikaanse instrument: de Djembé.
Bij Djembé-dans in Venlo, Limburg, maken steeds meer mensen kennis met de rijke West-Afrikaanse muziekcultuur.
Waarom Afrikaanse dans en percussie ook op Europa zo’n grote aantrekkingskracht uitoefenen?
Het is het verlangen om de kracht gewaar te worden, de energie te voelen en de levenslust te ervaren.
Ik nodig je van harte uit om het zelf te ondervinden. Kom dansen, kom spelen. Beleef het bij Djembé-dans.

Djembé-dans geeft wekelijks lessen en workshops Afrikaanse djembe muziek en dans.
Aan particulieren, scholen, instellingen en bedrijven.

Iets over Djembé-dans:

Mijn naam is Janine Wiehager. In 1983 kwam ik voor het eerst in aanraking met West-Afrikaanse dans en muziek. Het was liefde op het eerste gezicht en het bleek liefde voor het leven te zijn. Mijn eerste danslerares was Salimata Diabaté, wiens sierlijke dansstijl mij enorm inspireerde. Later leerde ik van docenten als Bébé Youla, Kabinet Camara, Sonja van Bockstaele, Youssouf Koumbassa, Hugh Anoï en vele anderen. In die tijd speelde ik  conga’s, maar na mijn eerste Guineéreis in 1989 heb ik deze definitief verruild voor de djembé. Ik volgde lessen en workshops bij Arafan Touré, Victor Sams, Mamoudou Delmuno Keíta, Mamady Keïta, Famoudou Konaté, Ponda O’bryan en vele anderen. Bij Ponda O’Bryan ben ik nog steeds in de leer.
Regelmatig reis ik naar West Afrika om me verder te ontwikkelen op het gebied van dans en muziek en heb inmiddels  al van vele Afrikaanse dansers en muzikanten les gehad.In 1988 begon ik dansles te geven in Venlo. Later volgden Venray, Roermond en Maastricht.
In 1997/1998 heb ik aan de theaterschool van Amsterdam een didactisch-pedagogische opleiding gevolgd om Afrikaanse dansles te mogen geven.
Maar ook in de muziek bleef ik mij verdiepen en van 2005 tot 2009 heb ik wekelijkse djembélessen gegeven bij djembeschool Doun-doun in Boxmeer. In 2007 heb ik mijn eigen dans en djembe school Djembé-dans in Venlo geopend en geef ook in Venlo wekelijkse djembelessen.Ik heb gedanst in bands als Kandela, Midutchi, Rumba Rita en Foté Djolé. In 1999 ontstond uit een fusie van twee bands ‘IDON!’
IDON! is een zang-, dans- en percussieband (zie www.idon.nl ), waarbij ik dans, djembé speel en waarvan ik artistiek leider ben.
Djembé-dans  is ook het thuishonk van IDON!
In september 2014 is Djembé-dans verhuisd naar Hendrikxstraat 17 in Venlo Zuid.